Šajinović: Ferhadija je obilježje samog grada

Vijesti 07. maj 201609:35 > 10:03
N1

"Bio sam prvi koji je objavio priču kada su otkriveni ostaci Ferhat-pašine džamije i od tada smo stalno pratili dešavanje u vezi džamije, od tih prvih početaka obnove do danas", rekao je Dejan Šajinović, novinar Nezavisnih novina.

“Ovo je veliki dan za Banjaluku, bit će mnogo gostiju i poslat će se poruke mira. Ferhadija je obilježje samog grada, objekat koji je ovdje bio 500 godina”, dodao je on.

Na pitanje kako gleda na najavljene proteste vlasti i opozicije u Banjaluci, Šajinović je odgovorio:

Pravo svakog građanina je da izrazi svoj stav, ali nije uredu da se takvi protesti dešavaju jedan pored drugog. Bilo bi puno bolje da se političari bave kako će građani živjeti bolje, a ne da se organizuju rizični protesti.

Gost Novog dana je prokomentarisao lošu privrednu situaciju u ovom gradu.

Velike fabrike su ugašene ili zapuštene, a sada su tu vjenčani saloni, diskoteke i slični objekti. To je surova realnost u Bosni i Hercegovini. Umjesto da se troši na otvaranje fabrika i radnih mjesta, novac ide za kupovinu automobila“, rekao je Šajinović.

Banjalučki Borac pred ispadanjem iz Premijer lige BiH.

Sport postoji u povojima, sve je stvar entuzijazma. Borac je najistureniji primjer svega onoga što se dešava. Vrlo malo ima sistemske politike, a klubovi postoje zahvaljujući pojedincima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.