Presuda Brkiću i Selimoviću za ubistvo Đogić 14. juna

Vijesti 08. jun 201611:39 > 11:41
N1 / Arhiv

U Kantonalnom sudu u Zenici danas je održano ročište u slučaju ubistva djevojke Arnele Đogić iz Olova. Na ročištu su se pojavili Muriz Brkić i Avdija Selimović koji su ranije priznali ubistvo Đogić. Presuda u ovom slučaju zakazana je za 14. juni.

Đogić je nestala krajem februara ove godine nakon čega su porodica i policijske službe pokrenule potragu. U okviru istrage, uhapšeni su Avdija Selimović i Muriz Brkić koji su policiji priznali da su djevojku ubili i bacili je litice. Tijelo nesretne djevojke policija je pronašla je 2. marta u mjestu Bjeliš, u kanjonu rijeke Stupčanice.

Prema navodima potvrđene optužnice, Avdija Selimović i Muriz Brkić su se dogovorili da zajedno usmrte Đogić, koja se prethodno duži period zabavljala sa Avdijom, i nakon prekida veze započela vezu sa drugom osobom, na što je Avdija bio ljubomoran. Nakon što su pronašli mjesto gdje je najpogodnije da, nakon što usmrte djevojku, njeno tijelo sakriju, odvezli su se u Olovo u kafić gdje su konzumirali alkohol.

Avdija se po prethodnom dogovoru putem Facebooka nađao sa Arnelom ispred zgrade u Olovu i krenuli su u pravcu mjesta gdje je Muriz čekao. Nakon što su usmrtili Đogić, bacili su je niz 70 metara duboku liticu prema kanjonu rijeke Stupčanice.

Nakon ovog monstruoznog ubistva, odlaze u kafanu “San Remo” gdje su uz muziku pili, pjevali, igrali, plaćali piće gostima, naručivali pjesme i tako trošili A. novac sve do 23:30 sati kada su napustili kafanu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.