Ademović oštro o načelniku Mandiću: Na sastanke je dolazio mahmuran i nespreman

Vijesti 09. aug 202319:02 > 20:15 0 komentara
N1

Jasmin Ademović, vijećnik Naroda i pravde u Općinskom vijeću Centar Sarajevo istakao je da svi vijećnici ove stranke ostaju pri odluci da se održi referendum o opozivu načelnika ove lokalne zajednice Srđana Mandića koji dolazi iz Naše stranke.

Naša stranka je podsjećamo sa NiP-om i SDP-om dio koalicije okupljene u Trojku te Ademović tvrdi da to nikako neće utjecati na koalicione odnose na drugim nivoima vlasti.

“Načelnik Mandić se trudi da ne bude referendum i meni je to intrigantno da je uvjeren da ima podršku građana, a opet sve radi da ne bude referenduma”, kazao je Ademović te je iznio teške optužbe na njegov račun:

“Načelnik Mandić je na nekim sastancima bio mahmuran, osjeti se alkohol kada s nekim sjedite, pogotovo u toku dana. Također, znalo se da dođe na sastanak pa da pita pomoćnike šta je tema. Bukvalno dođe nespreman”, istakao je Ademović.

Suština refrenduma, navodi Ademović je da oni koji su birali Mandića daju svoj stav o efikasnosti njegovog rada.

“Ovo je demokratski princip u skladu sa zakonom, a tvrdimo da postoje indicije za nezakonit rad”, objasnio je Ademović.

Pismo Elmedina Konakovića

Općinskom vijeću Naroda i pravde pismo je uputio predsjednik stranke Elmedin Konaković koji je, rekao je Ademović,  zatražio detaljno obrazloženje. Po riječima Ademovića, Konaković niti vrh NiP-a nije zauzeo konačan stav o opozivu Mandića.

“Mislim da se Konaković ne treba baviti lokalnim temama da ima puno bitnijih tema u državi poput Vijeća ministara, Vlade FBiH”, rekao je Ademović.

Ostavka Dragana Stevanovića

Odnose unutar Trojke poljuljala je i današnja ostavka SDP-ovog Dragana Stevanovića na poziciji dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva, gdje je Ademović predsjedavajući. Kao obrazloženje Stevanović je naveo “kako više ne vjeruje ljudima koji predstavljaju ‘Trojku’ u općinama u gradu Sarajevu.

Dragan Stevanović podnosi ostavku: Ova djeca su se otela kontroli

Kada je riječ o Stevanoviću, Ademović mu je poručio da je bilo bolje da je pomogao vijećnicima NiP-a u prikupljanju ugovora koji su tražili za koje u NiP-u smatraju da ima elemenata koruptivnih radnji.

“On debelo griješi. Prvo rekao je da su se neka djeca zaigrala. Moram njega i građane podsjetiti da su djeca, momci ispod 30 godina odbranili Sarajevo i BiH”, rekao je Ademović.

Ademovići v.s. Čampare

U medijima se danima priča o sukobu struja unutar NiP-a gdje se s jedne strane nalazi Jasminov otac Kemal Ademović, dopredsjednik NiP-a a sa druge strane Aljoša Čampara i Denis Zvizdić. Jasmin Ademović ističe da je to sve spin.

“Neka kadroviranja na višim nivoima znaju posvađati lidere. Državne, federalne funkcije su najvažnije u državi. Imaju najveće ovlasti i najveći su budžeti. Kada stranka postavlja ljude mora da uzme u obzir te činjenice. Ovo je nas zbližilo”, rekao je Ademović.

Ademović je govorio i o informacijama da je snaha vijećnika SBiH-a zaposlena u Gradskom vijeću Sarajeva, da je lobirao za izgradnju objekta Centralne banke te da je tražio i dozvole i pogodovanja za vlasnike Sarajevo City Centra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!