Akcija darivanja krvi povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi: Daruj krv, spasi život na Ilidži

Vijesti 13. jun 202414:31 0 komentara
Crveni križ Federacije BiH

Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u petak, 14. juna, bit će organizirana akcija darivanja krvi na Ilidži. Istim povodom bit će organiziran i Sajam Crvenog križa i partnera u akciji.

Cilj je podizanje svijesti o važnosti darivanja krvi te promocija humanitarne aktivnosti u zajednici.

Akciju organiziraju Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine, Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH i Zavod za javno zdravstvo FBiH, te Crveni križ Općine Ilidža i KSC Ilidža.

Akcija i sajam bit će upriličena od 11 do 17 sati. Sajam će biti ispred KSC Ilidža, a krv će gradjani moći darovati u sali za borilačke vještine KSC Illdža.

“Jednim darivanjem krvi mogu se spasiti tri života. Stoga je važno da se što veći broj građana odazove ovoj humanitarnoj akciji. Vaša podrška može donijeti nadu i olakšanje mnogima, koji ovise o transfuzijama krvi”, poručuju iz Crvenog križa FBiH.

Osim darivanja krvi, posjetitelji će imati priliku učestvovati u sajmu na kojem će biti predstavljene aktivnosti Crvenog križa i partnera u akciji. Za najmlađe će biti organiziran i dječiji kutak, obogaćen raznim edukativnim i zabavnim aktivnostima u kojim će učestvovati i volonteri iz Odreda izvidjača Igman 92.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!