Aljoša Čampara, Armin Muzaferija, Božo Kovačević i Tarik Haverić u Danu uživo

Vijesti 18. mar 202412:41 0 komentara

Nakon nove pucnjave u centru Sarajeva u Danu uživo govorimo o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo. Osjećaju li se građani sigurno? Donosimo detalje sa sjednice Doma naroda Parlamenta BiH, ali informacije vezane za slučaj stradanja Davida Dragičevića koji je na današnji dan nestao u Banjoj Luci. Očekujemo i brojne goste u studiju:

Još četiri dana BiH dijeli od historijskog trenutka. Hoćemo li otvoriti pregovore s Evropskom unijom? Zoran Milanović prijeti blokadom EU puta Bosne i Hercegovine ukoliko se ne izmjneni Izborni zakon. Jesmo li pred novim problemom? Kaže da je sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo zabrinjavajuća. Kada će Skupština KS raspravljati o sigunosnoj situaciji? Da li su populizam i politika preči od sigurnosti građana? U Danu uživo govori Aljoša Čampara, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnik u Skupštini KS.

Kako će odluka o otvaranju pregovora Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom odjeknuti u društvu? Ko s margina širi eurofobiju i euroskepticizam i za čije interese? Ko Sarajevo pokušava zarobiti u zamke nacionalizma i čine li to bezuspješno? Ima li bh. glavni grad kosmopolitsku težinu? O društvenim tokovima i pokušajima da se podjela društva zabetonira, te odnosu vlasti i opozicije prema napretku na evropskom putu u Danu uživo govori politolog, Tarik Haverić.

Rusija će postati još jača i efikasnija, poručio Vladimir Putin nakon što je na izborima osvojio novi šestogodišnji mandat. Stižu oštre kritike zapadnih zvaničnika: „Izbori nisu bili slobodni, niti fer. Rusija ovim pokazuje da nije spremna za mir!“ Šta će za svijet značiti Putinova pobjeda? Slijedi li „putinizacija“ Balkana? Da li je ovo novi vjetar u leđa jačnju Dodikove i Vučićeve politike? Hoće li dočekati kraj mandata i tako nadmašiti diktatorsku vladavinu Staljina, pitamo Božu Kovačevića, stručnjaka za međunarodne odnose i bivšeg ambasadora Hrvatske u Rusiji.

Prije nekoliko dana publiku je obradovao novom kompozicijom pod nazivom “Lasto mala”. Pjesma i video na najljepši način pomovišu bosanskohercegovačku kulturu, historiju i tradiciju. Inače, raskošan glas i nenametljivost su riječi koje ga najbolje opisuju, a kroz dugogodišnju karijeru je pokazao kako se može doprijeti do publike, a oduprijeti pravilima komercijalizacije muzike. Njegovo ime ja Armin Muzaferija, koji je gost današnje emisije.

Nepropustite novo izdanje Dana užvo. S vama je danas od 16:00 sati Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!