Ambasador Erol Avdović predao vjerodajnice belgijskom kralju Philippeu

Vijesti 30. okt 202313:53 0 komentara
MVP BIH

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji Erol Avdović predao je 25. oktobra 2023. godine vjerodajnice belgijskom kralju Philippeu na ceremoniji upriličenoj u kraljevskoj palači u Laekenu.

U razgovoru nakon ceremonije ambasador Avdović i kralj Philippe izrazili su nadu da će se dobri bilateralni odnosi dviju zemalja nastaviti razvijati.

MVP BIH
MVP BIH

Ambasador Avdović informirao je tom prigodom kralja o napretku BiH na putu u EU. Naglasio je da naša zemlja očekuje potporu za otvaranje pristupnih pregovora između BiH i EU do kraja ove godine. Kada je riječ unapređenju odnosa dviju zemalja, izrazio je zahvalnost na odluci belgijske Vlade o ponovnom angažiranju njihovih vojnika u snagama EUFOR-Althea te ujedno podsjetio i na odluku da se sljedeće godine otvori Veleposlanstvo Kraljevine Belgije u Sarajevu. Potom je iskoristio priliku te pozvao kralja da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Belgijski kralj izrazio je iznimno zanimanje za europski put Bosne i Hercegovine kao i aktualna zbivanja u zemlji te se s radošću prisjetio svog posjeta našoj državi, osobito Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Međugorju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!