Arapović: Građani, pružite otpor palestinizaciji BiH

Vijesti 25. jul 202211:34 > 12:25 5 komentara
N1

Koalicija Država obratila se javnosti ispred zgrade OHR-a povodom najavljenih izmjena Izbornog zakona i Ustava Federacije Bosne i Hercegovine od strane visokog predstvanika Chtistiana Schmidta.

Poručili su da ova nametnuta rješenja koja planira uraditi Schmid BiH vode u konačnu podjelu na etničkim principima. Ispred Koalicije država obratio se i predsjednik Zelenih BiH Adis Arapović.

“Gospodine Schmidt zašto deset dana sluđujete javnost gromoglasnog tišinom da ćete izmjeniti Izborni zakon i Ustav FBiH igrajući u tajnosti igre sa plemenskim poglavicama”, pita se Arapović i dodaje da je simptomatično da se sve dešava u izbornom ciklusu i da ovim odlukama samo betonira etničke podjele u BiH, te da građanima otima demokratsko pravo da biraju promjene.

“Pozivam građane BiH da pruže otpor pravljenju nove Palestine na teritoriju BiH”, kaže Arapović.

Za kraj obraćanja pozvao sve građane da se odazovu večerašnjim protestima ispred zgrade OHR-a u 19 sati i da je simptomatično da neke stranke koje su učestvovale u pregovorima oko Izbornog zakona prije nekoliko mjeseci, ne dižu svoj glas zbog ove situacije i da prije svega tu misli na SBB i NiP.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare