Arijana Memić nakon završnih riječi Kolića: Emocije ne shvata neko ko ih nema

Vijesti 05. jul 202313:43 1 komentar
Arijana Memić
Arijana Memić (N1)

Pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine danas je održano ročište u ponovljenom postupku koji se vodi protiv "Zijada Mutapa i drugih", a koji se vezuje za slučaj Dženana Memića. Danas je svoje završne riječi iznijelo Tužilaštvo BiH.

Muriz Memić: Kadrija Kolić ismijava moje mrtvo dijete, neka se ne igra

Nakon ročišta medijima se obratio otac Dženana Memića, Muriz Memić, kao i njegova sestra Arijana Memić, koja je naglasila kako njihova porodica ostaje pri svojim ranijim završnim riječima.

“Ono što govorimo od samoga početka, to govorimo i danas. Svjedok nam je javnost da nikada ništa nismo promijenili. Inače, u slučajevima su važni dokazi koji se nađu pred sudom, ali naš slučaj je anomalija pa je važno i ono što nije prisutno kao dokaz za radnje koje su urađene ili koje su propuštene da se urade. Danas smo čuli da mi nemamo tu majicu Alise Mutap, a ja sam svjedok da je ona postojala i da je s takvom otišla svojoj kući. To su vidjeli i naši rođaci, kao i svi koji su prisustvovali kada je ona napuštala bolnicu. Nema mnogih dokaza, službenih zabilješki, mogo toga je urađeno mimo zakona i pravilnika…”, ponovila je Memić.

Očekuje kako će ‘niz odbijanja odgovornosti’ biti prekinut. Ponavlja i kako porodica neće izgubiti nadu, osvrčući se na riječi sudije Branka Perića prilikom izricanja oslobađajuće presude.

“Da smo izgubili nadu prve godine, danas ovih pet optuženih ne bi sjedilo tu, ne bismo imali pokrenute istrage, ne bismo imali dvije presude kantonalnog suda, presudu Vrhovnog suda… Svaki normalan čovjek ne može gledati na ovaj slučaj bez emocije. Ali razumijem i da emocije ne shvata neko ko ih nema”, rekla je, pri tom osvrnuvši se i na završne riječi advokata Kadrije Kolića, koji je spočitao tužiocima da se vode emocijama, a ne činjenicama.

Ostale detalje iz sudnice pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare