Banjaluka: Izlaznost do 15 časova nešto veća u odnosu na 2020. godinu

Vijesti 06. okt 202415:58 0 komentara
N1 BiH

U Banjaluci je do 15 časova glasalo 80.540 birača ili u procentima 41,91%. Taj procenat neznatno veći u odnosu na izborni ciklus iz 2020. godine kada je do 15 časova na birališta izašlo 39,27%.

Pravo glasa ima 189.527 birača, a mogu se izjasniti na jednom od 262 biračka mjesta. Među prvima svoju građansku dužnost obavili su penzioneri. Sugrađanin kojeg smo zatekli siguran je u pobjedu svojih favorita, pa ne sumnja u eventualnu neizvjesnost koju bi mogla donijeti predstojeća noć. Ipak, nisu svi tog stava.

“Mislim da hoće biti neizvjesni izbori ovi, mislim da hoće možda nikad neizvjesnije što se kaže, zato je bitno da izađe što više građana, da ostvare svoje biračko pravo pa da vidimo na terenu kakva je situacija”, kazala je jedna Banjalučanka.

N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH

Građanima se za poziciju gradonačelnika nudi četvoro kandidata i ćak 529 njih za pozicije odbornika u lokalnom parlamentu. Iza birača je period izborne kampanje koja je u Banjaluci na momente bila i izrazito prljava. Uprkos tome Banjalučanka koju smo zatekli ispred biračkog mjesta kaže, lako je odlučila.

“Nisam se dvoumila, mada ne znam, najradije ne bih ni glasala”, kazala je.

Na biračkim mjestima u Banjaluci glasanje protiče mirno i ne bilježe se veći incidenti osim onog u kojem je glavni akter policajac koji je fotografisao svoj listić. Zbog toga će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak saopštio je entitetski MUP.

Da sve protekne mirno želja je jedne Banjalučanke.

“Mislim da će sve biti u redu i da neće biti nikakvih skandala, to je najbitnije, a neka svako glasa po svojoj volji”, kazala je.

Njen sugrađanin ne vjeruje da su pred gradom veće promjene na političkom planu.

“Što bi rekao daj Bože kćeri da te beg uzme, ali nije neka velika prilika, mislim da neće biti nekih dramatičnih promjena”, rekao je.

Sve informacije o izbornom danu pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!