Baručija za N1: Danas ćemo vidjeti da li HDZ podržava SNSD

Vijesti 26. okt 202109:40 > 10:56 0 komentara

Predstavnici SNSD-a za danas su najavili prisustvovanje sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će učestvovati samo da bi glasali za smjenu ministra Sifeta Podžića. Aida Baručija zastupnica u Parlamentu BiH gostujući u emisiji Novi dan komentarisala je trenutna politička zbivanja i poteze lidera vodećih političkih opcija u BiH.

Da li će ministar Sifet Podžić danas biti smijenjen?
Ne očekujem da će doći do smjene ministra Podžića. Gledano sa pravnog aspketa on nije uradio ništa što nije u okviru njegovih nadležnosti. Velika je razlika između otkazivnja i prolognigranja održavanja vojne vježbe. Ono što je on uradio je potpuno opravdano jer je naveo da veliki broj pripadnka oružanih snaga nije imuniziran i zbog pogoršanaja epidemiološke situacije smatra da je bolje da se ta vježba prolongira.” rekla je Begić.
O dolsaku SNSD-ovih poslanika na sjednicu da bi glasali za smjenu? Da li blokade imaju smisla i koliko će potrajati?
Od samog početka ovog mandata krenulo sa blokadama, godinu dana nisu dolazili pa su odlučili da će dolaziti. Ova blokada traje tri mjeseca i nije svrsishodna. Ovo što oni rade šteti građanima RS i Bosne i Hercegovine. Treba da se bavimo problemima građana.

Ratna retorika, prizivanje rata, da li vas je strah?
“Ovo je jedna od najvećih kriza koja je zadesila BiH. Ja lično kao građanka i političarka države BiH jer sam svejsna činjenice da od toga nema ništa. Ovo je politikanstvo. Sve je ovo preuranjena izborna kampanja, važno je zadržati pozicije na kojim se trenutno nalaze lideri naših vodećih političkih opcija.” kazala je Baručija.

O ulozi HDZ-a?
Ako ste pratili jučerašnji dan i komisije koje su održale u PDPSBIH, jedna od njih je Ustavnopravna komisija, koja je imala kvorum zbog prisustva poslanika SDS-a Dragana Mektića kada je sjednicu napustio predstavnik SNSD-a sjednicu je napustio i Lovrenović. Izjava Alme Čolo je bila da neskriveno podržavaju SNSD-
Na današnjoj sjednici ćemo vidjeti da li je to tako. Hoćemo li imati kvorum za rad? Hoće li glasati za smjenu Podžića i podržati SNSD.” rekla je Baručija.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!