Bećirović ispunio obećanje, obratio se iz jednog od dva najvažnija grada za BiH

Vijesti 31. jan 202317:157 komentara
Denis Bećirović u Washingtonu (Predsjedništvo BiH)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, tokom koje će u Washingtonu prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku.

Bećirović je kazao da su Washington i Bruxelles dva najvažnija grada za Bosnu i Hercegovinu i da to svojom posjetom konkretno pokazuje i naglašava.

Najavio je da će tokom posjete Washingtonu imati brojne susrete sa američkim zvaničnicima u Bijeloj kući, Pentagonu, te sa američkim senatorima i kongresmenima.

“Želim jačati američko-bosansko savezništvo i prijateljstvo. To savezništvo moramo produbiti i ojačati. To je od izuzetnog značaja za naše ljude i državu. Svom snagom ću raditi na ostvarivanju naših strateških ciljeva, a to su: punopravno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji”, naglasio je Bećirović.

Želim, dodao je, ojačati ostvarena prijateljstva, graditi nova gdje možemo i čuvati ponos i dostojanstvo Bosne i Hercegovine.

Nastavit ću povlačiti poteze koji su dobri za našu državu, pa čak i onda kada nisu dobri za mene lično.

“Bosna i Hercegovina je važnija od bilo kojeg pojedinca i stranke. Moramo prepoznati opasnosti koje su pred nama i odgovoriti hrabro i pametno i odlučno”, poručio je Bećirović u video izjavi.

Link na kojem možete preuzeti video obraćanje člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića iz Washingtona…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar