Bećirović predložio dr. Edina Jahića za novog ambasadora BiH u Maleziji

Vijesti 16. maj 202321:15 0 komentara
Kabinet Denisa Bećirovića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je i formalno dovršio sve pripremne aktivnosti te pokrenuo proceduru u vezi sa razrješenjem ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaida Memića, koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja dok je bio na funkciji općinskog načelnika Ilidže.

“Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović predložio je za ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji dr. Edina Jahića, nakon pokrenute procedure za razrješenjem ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaida Memića. Dr. Denis Bećirović je zatražio da se hitno zakaže vanredna sjednica Predsjedništva BiH kako bi se zvanično donijela odluka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ambasadora u Maleziji”, saopćeno je iz kabineta Bećirovića.

“Dr. Edin Jahić (rođen 1968. godine) diplomirao je u glavnom gradu Malezije Kuala Lumpuru. Magistrirao je međunarodne odnose – evropske studije na Univerzitetu u Bolonji, a doktorirao je na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu u Sarajevu.

Riječ je o kompetentnoj osobi sa više od 20 godina iskustva u radu sa međunarodnim organizacijama. Od 1997. do 2009. godine dr. Jahić je radio za Evropsku Komisiju u BiH, kao direktor EU programa za reformu visokog obrazovanja, Tempus. Od 2010. godine do danas radi na projektima koje finansiranju i implementiraju EU, UN, EBRD, OECD, SIDA, Vlada Velike Britanije, Holandije, KfW (Njemačke razvojne bake) u svim sektorima i segmentima održivog razvoja na Zapadnom Balkanu, Centralnoj Aziji i Africi.

Osim akademskog obrazovanja u oblasti međunarodnih odnosa, praktičnog iskustva u međunarodnom okruženju, dr. Edin Jahić dobro poznaje i Maleziju”, navedeno je iz kabineta Bećirovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!