Bećirović razgovarao sa specijalnim izaslanikom premijera UK za Zapadni Balkan Stuartom Peachom

Vijesti 28. nov 202311:32 0 komentara
Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa specijalnim izaslanikom premijera UK za Zapadni Balkan Stuartom Peachom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora dr. Bećirović izrazio je zahvalnost Vladi UK na kontinuiranom angažmanu u Bosni i Hercegovini i programima pomoći ekonomskih reformi, jačanju demokratije i reformi vladavine prava.

Lord Stuart Peach je istakao da je Ujedinjeno Kraljevstvo, kao svjedok Dejtonskog mirovnog sporazuma, saveznik Bosne i Hercegovine. On je naglasio da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti pružati podršku očuvanju nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Specijalni izaslanik premijera UK za Zapadni Balkan Stjuart Pič je, između ostalog, rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju ekonomske saradnje dvije zemlje, s posebnim naglaskom na važnost privlačenja investicija iz Ujedinjenog Kraljevstva u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!