Bećirović za N1: Možemo biti ponosni na prvih 1.075 godina BiH

Vijesti 28. feb 202419:46 0 komentara

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, tokom obraćanja u Dnevniku N1, čestitao je svim građanima BiH legalni praznik, Dan nezavisnosti. On je kazao da je 1. mart 1992. godine bio jedna od najsvjetlijih datuma u našoj historiji kada je preko 60 posto građana na demokratskom, međunarodno priznatom, referendumu odlučilo da Bosna i Hercegovina bude država jednakopravnih građana, suverena i nezavisna.

Kako je kazao Bećirović, tu nezavisnost je odbranila Armija Republike BiH, a Dejtonski sporazum je samo potvrdio kontinuitet države. Član državnog predsjedništva zaključio je kako se danas odvija borba za evropsku i NATO BiH.

Bećirović je poručio svima onima koji se usuđuju da dovode u pitanje nezavisnost i suverenost Bosne i Hercegovine da mogu završiti kao oni koji su htjeli praviti paradržave na teritoriji BiH – kao osuđeni ratni zločinci.

Stoga..

“Okupimo se oko budućnosti, mislimo na mlade ljude naše zemlje, jačajmo ekonomiju i krenimo snažno putem euroatlantskih integracija. Tamo je naše mjesto. Odgovorno tvrdim da preko 90 posto građana želi da budemo u Evropskoj uniji i zbog toga očekujem pozitivnu odluku 21. marta. To bi bio važan momenat za BiH, a možda i tačka pozitivnog preokreta”, naveo je.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine u razgovoru za N1 kazao je da svi u BiH možemo biti ponosni na prvih 1.075 godina od kada se naša zemlja spominje u historijskim izvorima, te da “ne možemo nazad”, moramo samo ići naprijed u evropsku i NATO budućnost.

“Mislim da bi se mogli brže kretati prema euroatlantskim integracijama. Pojedini političari iz Republike Srpske bi morali napokon shvatiti da prave štetu i ljudima u ovom bh. entitetu kada blokiraju naš put ka NATO-u i EU”, kazao je Bećirović ponovivši kako zaslužujemo da se ubrza kretanje prema dva glavna vanjskopolitička cilja Bosnje i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!