BIHAMK: Zbog učestalih odrona na pojedinim dionicama nužna opreznija vožnja

Vijesti 28. feb 202408:14 0 komentara
N1 / Ilustracija

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Slabije magle ima na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, ali ne utiče bitnije na saobraćanje vozila. Usljed porasta temperature na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da se savjetuje opreznija vožnja.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) izdvajaju puteve Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Šićki Brod-Olovo, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!