Borenović, Muzur, Marković gosti Novog dana

Vijesti 14. jun 202213:44 0 komentara
N1

Aktuelne teme i gosti u Novom danu za srijedu 15. juni.

Sastanak u Briselu obilježio je verbalni sukob predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i PDP-a Branislava Borenovića. Korištene i psovke. Šta je to rekao Borenović što je isprovociralo Dodika, ko je i na šta pristao na sastanku, u Novom danu govorimo o dokumentu koji bi trebao odvesti BIH u EU.

Pruga za Hrasnicu, kada će godinama najavljivani projekat postati stvarnost? Je li poznato izletište Stojčevac spremno za otvaranje? Jesu li riješeni imovinsko pravni odnosi? Koji projekti su započeti, a koji završeni u mandatu načelnika Ilidže Nermina Muzura govorimo u Novom danu.

Nakon ostavki Vedrana Bosnića i Mirze Teletovića kriza u Košarkaškom savezu BiH i dalje traje. O stanju u savezu razgovaramo sa proslavljenim košarkašem,a danas košarkaškim trenerom Nenadom Markovićem.

Tridesetak učenika i učenica nekadašnje Učiteljske škole iz Travnika proslavilo je 50 godina mature. Ova generacije uspijeva se okupiti svake godine unazad 45 godina. Kako im to polazi za rukom? O radosti ponovnih susreta, proslavama, mladosti i školovanju za Novi dan govore Katica Čerkez, Zvonko Bajo, Jelica Selak, Remzija Šiljak.

U protekla nekoliko dana iz sedam speleoloških objekata na području Kantona 10 izvađene velike količine opasnih minsko – eksplozivnih sredstava. Uklanjanje NUS-a iz speleolopkih objekata se nastavlja. S nama jutros Sead Vrana – šef odsjeka za uklanjanje eksplozivnih sredstava, Mehmed Prelić, deminer, pripadnik federalne Speccijalne jedinice za zaštitu i spašavanje. Pokazat će nam šta se sve krije u pećinama, spiljama u koje često zalaze domaći posjetioci i turisti.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!