CIK BiH donio odluku o održavanju lokalnih izbora u Konjicu, Kiseljaku, Fojnici i Kreševu

Vijesti 10. okt 202412:58 0 komentara
F.Z./N1

Centralna izborna komisija Bosne i Hecegovine donijela je danas odluku o održavanju Lokalnih izbora u opštinama Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo, a koji su ranije odgođeni zbog katastrofalnih poplava i odrona.

CIK BiH je odlučio da se izbori održe u nedjelju, 20. oktobra.

Za Jablanicu još nije donesena odluka s obzirom da ne mogu sa sigurnošću tvrditi da bi se isti mogli provesti na području ove općine.

Vlado Rogić, član CIK-a rekao je kako su obišli sva mjesta koja su pogođena katastrofom i da su u dogovoru s općinskim izbornim komisijama donijeli ovu odluku.

U narednim danima bavit će se rješavanjem problema kao što je dodatno štampanje izbornog materijala te izdavanje ličnih dokumenata osobama koje su iste izgubile u ovoj katastrofi.

Sve informacije o Lokalnim izborima u BiH možete pronaći OVDJE.

CIk BiH je donio i odluku o prestanku mandata vijećniku Općinskog vijeća Fojnica Emiru Sulejmanoviću koji je preminuo 25.9.2024. godine. Mandat je dodijeljen Almiru Karaliji (SBB) koji je bio idući na listi. Utvrđen je i prestanak mandata za odbornika Skupštine Opštine Trnovo Miši Vlaškom koji je preminuo 13.9.2024. godine, a mandat će prezeti sljedeći kandidata Dragana Veljović.

Predsjedavajuća CIK-a BiH Irena Hadžiabdić kazala je da su primili veliki broj zahtijeva za ponovno brojanje glasova i otvaranje vreća sa listićima. CIK BiH je odbacio ove zahtijeve jer još nisu objavljeni konačni rezultati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!