CIK kaznio SDP i dvostruko SNSD: Nikšić rad Vlade predstavio kao uspjeh stranke, Dodik vrijeđao LGBT populaciju

Vijesti 27. sep 202414:10 0 komentara
N1/ F.Z.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je kaznila nekoliko stranaka zbog zloupotrebe javnih sredstava za promociju političkih subjekata, zlouptrebe djece u izborne svrhe i govora mržnje.

SDP je kažnjene sa 10.000KM jer je lider Nermin Nikšić i aktuelni premijer FBiH na Facebook stranici objavio da je FBiH donijela uredbu o neporezivanju radnicima i stavio logo SDP-a.

“Aktivnost Vladde FBiH je pokazivao kao uspjeh SDP-a. Zloupotrijebio je funkciju premijera za promociju političkog subjekta kojem pripada”, navedeno je odluci CIK-a.

SNSD je kažnjen dva puta i to po dva osnova.

SNSD je kažnjen zbog govora mržnje sa 5.000 KM, a kandidat Ljubo Ninković sa 7.000 KM.

“Milorad Dodik i Ljubo Ninković su na preidzbornom skupu SNSD-a u Banjaluci koristili homofobičan sekstički govor uvredljiv za LGBT populaciju obraćajući se jednoj političkoj stranci i Gradskoj vlasti Banjaluke”, navodi se u odluci.

SNSD je kažnjen i zbog korištenja djece u svrhu izborne kampanje i izrečena im je kazna od 8.000 KM. Oni su fotografije učenika objavili na Facebooku.

Stranka Za pravdu i red je kažnjena također zbog iskorištavanja djece u predizborne svrhe sa 3.000 KM. Nebojša Vukanović se fotografisao s djecom i maloljetnicima ispred štanda svoje stranke i objavljivao fotografije na društvenim mrežama. Vukanović je kažnjen sa 3.000 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!