Ćosić, Kesić, Uk, Ovčina i Hadžović gosti Dana uživo

Vijesti 21. feb 202413:12 0 komentara
N1

“Dan uživo” ove srijede provjerava koliko smo daleko od dobijanja datuma za otpočinjanje pregovora sa EU, tačno mjesec dana prije odluke Brisela. Govorimo o odjecima posjete Milorada Dodika Bjelorusiji. Donosimo zabilješku o uništavanju 29 automobila, koji su oduzeti zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju...

Hoće li BiH u narednih mjesec dana uspjeti da usvoji Zakon o sukobu interesa i Zakon o sudovima, ima li šanse da se stranke u vlasti dogovore i oko izmjena Izbornog zakona, kako gleda na konfrontaciju Dragana Čovića sa administracijom SAD u BiH – pitamo Zdenka Ćosića, delegata u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije.

Kada će biti završena IX transverzala, šta predviđaju novi urbanistički planovi grada koji će pred zastupnike do kraja mjeseca, kuda će sve ovog proljeća avioni letjeti sa Sarajevskog aerodroma, kako ocjenjuje bezbjednosnu situaciju – za „Dan uživo“ govori premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

Damir Ovčina ima novi roman „CVII“. O tematici i poruci nove knjige, uspjehu prethodnih spisateljskih djela, izdavaštvu, muzičkoj i vizuelnoj nadogradnji onoga što stvara – razgovaramo danas sa ovim vrsnim bh. piscem.

Naš gost danas je i glumac i voditelj Zoran Kesić. Najavljujemo negove skore nastupe pred sarajevskom i mostarskom publikom sa komadom „Priče i pesme“, ali i povratak emisije „24 minuta“ na male ekrane nakon dvomjesečne pauze.

U komentaru aktuelnosti ove srijede – novinar Danijal Hadžović. Govorimo o političkim prilikama u BiH, retorici naših političara, estradizaciji politike, očekivanjima iz Brisela…

Tu su i servisne vijesti, aktuelnosti iz svijeta, sportske novosti…

Sa vama u “Danu uživo” – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!