Protest ispred Vlade Crne Gore: Okupljeni skandiraju zločincu Ratku Mladiću

Regija 23. maj 202417:16 0 komentara
Vijesti.me

Ispred zgrade Vlade Crne Gore održava se manji skup u cilju "izražavanja nezadovoljstva" zbog glasanja izvršne vlasti u Generalnoj skupštini UN-a kojim je podržana Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Okupljeni skandiraju “izdaja” i “Rusija”, kao i ime ratnog zločinca Ratka Mladića, osuđenog za genocid u Srebrenici.

Skupu prisustvuju i sveštena lica, ali u poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin i potpredsjednik opštine Berane Mladen Premović, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, bivša ministarka prosvjete Vesna Bratić, Zdravko Kasalica..

Građani su se, kao i jučer, okupili na uglu Karađorđeve ulice i bulevara Stanka Dragojevića.

Okupljeni nose zastave Srbije i kraljevine Crne Gore, i zastave Rusije.

Jedan od demonstranata Manojle Krsmanović je kazao da je danas ovdje da pokaže otpor prema odluci koju donosi Vlada Crne Gore jer vjeruje da je ona direktno uperena protiv Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda sa ciljem da se “RS proglasi genocidnom tvorevinom i ukine njeno postojanje koje je zagarantovano Dejtonskim sporazumom”, prenose Vijesti.

Kazao je da, obzirom na važnost događaja, po njegovom mišljenju trebalo doći više ljudi kako bi pokazali svoje neslaganje sa odlukom Vlade i potencijalnim glasanjem za Rezoluciju.

Prvi skup zbog ovog glasanja je održan jučer, a na njemu je najavljeno da će se glasanje pratiti danas ispred Vlade.

Organizatori skupa su: Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”, Srpski kulturni klub “Sveti Sava”, Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO “Herceg” – Pljevlja, NVO “Srpska nit”, NVO “Božuri”, NVO “Stupovi”, NVO “Miholjski zbor”, NVO “Serdar” i Noćni vukovi.

Oni su poručili da je “podnošenjem prijedloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe”.

Specijalnu emisiju N1, kao i prenos zasjedanja Generalne skupštine UN u vezi sa rezolucijom o genocidu u Srebrenici možete pratiti OVDJE.

Sve informacije na portalu pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!