Ćudić i Kurti u Prištini: Evropski putevi regiona isprepleteni

Vijesti 17. nov 202317:36 0 komentara
N1

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić sastala se u Prištini sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Ćudić i Kurti iskazali su spremnost i entuzijazam u području saradnje na evropskom putu zemalja regiona, za koji smatraju da je povezan.

“Zahvalna sam Skupštini i Vladi Kosova što su inicirali i organizovali moju posjetu i niz susreta. Sa premijerom Kurtijem sam razgovarala opsežno o Berlinskom procesu, ali i potencijalnim sigurnosnim izazovima u regionu. Složili smo se da je stabilnost Bosne i Hercegovine preduslov za stabilnost regiona. Lično smatram da su evropske putanje zemalja regiona isprepletane i da za regionalne izazove trebamo regionalna rješenja”, rekla je Ćudić nakon sastanka.

N1

Pored premijera Kurtija, navela je da se sastala sa rukovodstvom Skupštine Kosova, Komisijom za vanjske poslove, Komisijom za ravnopravnost, zvaničnicima Ministarstva vanjskih poslova, parlamentarcima vladajuće stranke kao i opozicije.

“Kod svih sam naišla na apsolutnu spremnost i entuzijazam za saradnju sa vlastima Bosne i Hercegovine. Smatram da Bosna i Hercegovina prilikom razmatranja vlastitih unutarnjih i vanjskih izazova, mora u vidu imati regionalni kontekst i način na koji kako progresivni tako i destruktivni faktori utiču na naš evropski put”, rekla je Ćudić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!