Dan uživo: Dokad više nijedna više?

Vijesti 12. feb 202412:40 0 komentara
N1

U Danu užvio danas gledajte:

“Razgovor liječi”, često čujemo u zemlji u kojoj plivamo iz krize u krizu, najčešće zbog izostanka razgovora. Dijalog je do te mjere u krizi da ne pričaju, ne samo političke, nego ni vjerske vođe. Ipak, trude se sjesti za isti sto, čak i danas na Međunarodnoj konferencijji “Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot”. U prvom ovosedmičnom izdanju Dana uživo govorimo i o važnosti dijaloga.

Dokad više nijedna više? Staro je pitanje koje ponavljamo nakon još jednog slučaja femicida u našoj zemlji. Brutalno ubistvo Amre Kahrimanović otvara pitanja o propustima, podsjeća na neodgovornost vlasti i propuštene prilike da se koriguju i represivni, ali i preventivni mehanizmi zaštite. O ovoj i drugim temama razgovaramo sa zamjenicom ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Duškom Jurišić.

Vlast ima sve manje vremena za ispunjenje evropskog minimuma za otpočinjanje pregovora. Iako vrijeme curi institucije se nisu pomjerile s mrtve tačke. U kojoj mjeri je izvijesno usvajanje zakona o sukobu interesa, sudovima i sprječavanju novca i finansiranju terorizma, uz ostalo, pitamo državnog parlamentarca Iliju Cvitanovića, predsjednika HDZ 1990.

“Kandidovanje nove strukture za vođenje grada” traže pojedini glasovi iz PDP-a, stranke gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji je naš današnji gost. Pitamo ga o nezadovoljstvu unutar stranke, nepomirljivim razlikama u opoziciji i sve češćim optužbama da tajkuni upravljaju gradom na Vrbasu.

Muzičke minute emisije rezervisane su za Šejlu Zonić. Tuzlanka zvonkog glasa i apsolutnog sluha prozvana je “bosanskom Adele”.

I danas vam donosimo pregled najvažnijih vijesti u zemlji i svijetu, ali i na sportskim terenima. Sa vama je od 16:00 Mladen Vujinović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!