Dan uživo: Nema čega nema…

Vijesti 17. maj 202411:48 0 komentara
N1

Na vidiku nema raspleta oko ključnih pitanja u džavnoj vlasti, nema dogovora, nema ni jasnog stava vladajućih u Republici Srpskoj o učešću na predstojećim lokalnim izborima. Čega treba biti toga nema, ali ima skandala u diplomatiji, vrijeđanja, targetiranja novinara, ima i povećanih tenzija.

O onome čega imamo previše i onome čega nam nasušno treba u komentaru aktuelnosti razgovaramo sa Leilom Bičakčić, direktorkom CIN-a koji obilježava dvije decenije postojanja i rada.

Nakon još jednog skandala u diplomatsko-konzularnoj mreži Bosne i Hercegovine, nakon još jednog neuspjeha u vladajućoj koaliciji na državnom nivou, ali i nakon niza kritika zbog odnosa prema novinarima koji su pisali o sprezi domaćih političara, biznismena i policajaca sa narko kartelom Tito i Dino u studio nam stiže ministar inostranih poslova i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Veto Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske na Izborni i Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi nije prošao. Dok se čeka rasplet priče o entitetskom izbornom zakonu, vladajuća koalicija u Banjaluci prolongira donošenje konačne odluke o učešću na izborima, a retorika se zaoštrava, posebno uoči Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o Rezoluciji o Srebrenici. O ovim temama danas razgovaramo sa Alijom Tabakovićem, predsjedavajućim Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske.

Međunarodni je Dan borbe protiv homofobije. To je povod za priču o diskriminaciji, ali i pravima za koja se bore aktivisti i članovi LGBT zajednice u Bosni i Hercegovini. Tim povodom razgovaramo sa Anisom Pračić Šehić.

Ovo je samo dio sadržaja koje vam donosimo od 16:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!