Dan uživo: Slijedi li smirivanje ili dizanje tenzija u regionu?

Vijesti 24. maj 202413:30 0 komentara
N1

U posljednjem ovosedmičnom izdanju „Dana uživo“ donosimo reakcije na juče usvojenu Rezoluciju o Srebrenici, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz zemalja regiona; izvještavamo iz Brisela, nakon debate pred evropske izbore...

Zbog čega zvanični Beograd usvajanje Rezolucije o Srebrenici predstavlja kao pobjedu, hoće li sada uslijediti novo dizanje tenzija, ili smirivanje situacije u regionu, zašto Dodik i Vučić srpskom narodu stavljaju epitet genocidnog, iako to u juče usvojenom dokumentu nigdje ne stoji – za „Dan uživo“ analizira Dušan Janjić iz beogradskog Foruma za etničke odnose.

Nakon što je prije nekoliko dana napadnuta u Banovićima, naša gošća je federalna zastupnica Elzina Pirić. Govorimo o razlozima napada, reakciji nadležnih, izglasavanju Marina Vukoje kao jedinog kandidata za sudiju Ustavnog suda BiH, previranjima u Klubu PDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Deveta redovna sjednica NSRS nakon dva dana rada, na pauzi je do utorka. O odbačenoj Deklaraciji koja se protivi otvaranju rudnika litijuma na Majevici, Zanonu o „agentima stranog uticaja“ koji je prebačen za kraj sjednice, optužbama da je opozicija odgovorna što će se na oktobarske lokalne izbore po tzv. Schmidtovom zakonu – razgovaramo sa poslanicom PDP-a u NSRS Tanjom Vukomanović.

Stanje u zdravstvenom sektoru, manjak stručnog kadra, nedostatak citostatika, prijedlog reorganizacije zdravstva u KS koji je upućen resornom ministarstvu – teme su za razgovor sa Rifatom Rijadom Zaidom, predsjednikom Ljekarske komore KS .

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!