Delegacija Vlade FBiH i privrednika na čelu s premijerom Nikšićem u posjeti Mađarskoj

Vijesti 24. okt 202415:59 0 komentara
Vlada FBiH

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, privrednih društava i privrednika iz Federacije BiH boravi u dvodnevnoj posjeti Mađarskoj.

Delegaciju Vlade Federacije BiH predvodi premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, a čine je zamjenik premijera FBiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, te federalni ministri energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić i raseljenih lica i izbjeglica Nerin Dizdar, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Vlada FBiH

U posjeti Mađarskoj s delegacijom Vlade Federacije BiH su predstavnici javnih preduzeća Elektroprivrede BiH, Elektroprivrede HZHB, zatim BH Telecoma, Ceste Federacije BiH, Razvojne banke FBiH, te firmi namjenske industrije, kao i predstavnici naših domaćih kompanija iz Federacije BiH.

Posjeta Mađarskoj započela je obilaskom ZalaZONE tehnološkog parka. Prije obilaska domaćini su gostima prezentovali mogućnosti ove industrijske zone.

Vlada FBiH

ZalaZONE Park je industrijska četvrt koja se dinamično razvija i koja pruža vrlo posjećenu lokaciju onima koji su zainteresirani za automobilsku industriju i industrijsko poslovanje. Središnja tačka parka je osigurati konkurentno okruženje za dokazivanje, validaciju i napredak moderne tehnologije, istraživanja i razvoja.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!