Dodik: Nepotrebna dešavanja u slučaju generala Savčića

Vijesti 10. aug 202114:29 > 14:33 0 komentara
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

"Dešavanja u slučaju generala Savčića su bila nepotrebna", poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

“Čovjek je sarađivao sa Sudom i Tužilaštvom ali to nije dovoljno mora da bude skršen jer ako nije skršen onda nije dobar. Apsolutno njihove odluke idu u prilog onih koji će usložiti dodatno situaciju u Bosni i Hercegovini”, izjavio je Dodik danas u Beogradu.

Ovakvi postupci će dovesti do potpunog otklona prema tom Sudu i Tužilaštvu koji su vanustavne institucije, ocjenio je Dodik.

Bosna i Hercegovina nema nadležnost za pravosuđe, to je vještački nametnuto odlukama visokih predstavnika uz snažnu podršku zapada kojem su puna usta prava i pravne države a ovdje podržavaju nepravnu državu. Jasno mi je da žele pomoću Suda i Tužilaštva BiH, te Ustavnog suda da deklasiraju srpski nacionalni interes u Bosni i Hercegoovini“, rekao je Dodik.

Dodik je sinoć za Novinsku agenciju SRNA izjavio da će Republika Srpska pružiti Milomiru Savčiću svaku vrstu podrške i da u ovoj borbi neće biti sam.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!