Dodik: Nikakve mape puta o članstvu u NATO ne mogu proći Predsjedništvo BiH

Vijesti 16. jan 202320:13 4 komentara
Anadolija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Denis Bećirović bio u privatnoj posjeti sjedištu NATO saveza u Briselu i sve što je tim povodom izjavio ne predstavlja stav Predsjedništva BiH, već njegov lično

– Zabrinjava činjenica što su se čelnici NATO odlučili za ovakav format sastanka, prenebregavajući činjenicu da jedan član Predsjedništva ne može iznositi stavove tog organa, niti predstavljati BiH ako o tome ne postoji dogovor – naglasio je Dodik za Srnu.

Upitan da prokomentariše Bećirovićevu izjavu da je danas u Briselu predložio novi pristupu intenziviranju NATO integracija BiH kroz zajedničku mapu puta prema kojoj bi se BiH mogao uputiti poziv za članstvo u NATO u što kraćem roku, Dodik je istakao da BiH ne ide u NATO integracije i da je to dobro poznat stav Republike Srpske.

– Nikakve mape puta o kojima govori Bećirović nisu prošle Predsjedništvo niti mogu proći. Sve dobre vijesti koje iz Brisela šalje bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović vjerovatno su dobre samo njegovim političkim istomišljenicima. To nisu dobre vijesti za BiH, bar ne dok je Republika Srpska unutra – poručio je predsjednik Republike Srpske.

Bećirović održao sastanak sa generalnim sekretarom NATO-a (FOTO)

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare