Dodik ponovo o ujedinjenju RS i Srbije, spreman da “žrtvuje RS” zbog Kosova

Vijesti 02. jul 202313:52 2 komentara
RTRS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se okupljenima na obilježavanju 81. godina od Bitke na Kozari na Mrakovici. Ponovo je govorio o ujedinjenju Republike Srpske i Srbije, ali ovaj put i o "žrtvovanju RS zbog Kosova".

Dodik je dio govora posvetio Kosovu i kazao kako “velik oduzimaju Kosovo Srbiji jer je to njima igra, a Srbiji i srpskom narodu politički državni život”.

“Srbija traži da se realizuje ono što se dogovorilo i poštuje međunarodno pravo, a to je pravo na teritorijalni integritet Srbije. Mi u RS smo suočeni s istim izazovima od onih koji Srbiji žele zlo. Smatraju da je došlo vrijeme da se RS još smanji, oduzme imovina i promijeni način odlučivanja da Srbi budu trajna marginalna manjina. Pitanje po njima je kada će Dodika eliminisati iz političkog života ili privesti i dovesti podaničku strukturu izdajnika koji su uvijek prisutni u srpskom narodu. Dodik je spreman da za narod i narodne interese tamničiti i borit će se”, rekao je Dodik okupljenima.

Naglasio je ponovo kako “vjeruje u jedinstvo RS i Srbije – državno i narodno”.

“Došlo je vrijeme RS i Srbije uspostave jedinstvenu politiku odbrane srpskih nacionalnih državnih interesa jednako na Kosovu gdje ćemo mi iz RS učiniti sve da u tom frontu zajedničke borbe osiguramo teritorijalni integritet Srbije i spremni smo da do toga jačanja teritorijalnog integriteta Srbije svoj teritorijalni integritet žrtvujemo i zadržimo u okviru BiH dok nam se garantuju Dejotnska prava.  A onda kada to više ne bude, onda bi morali da vodimo politiku ujedinjenja. Uvjeren dam da će RS biti nezavisna zemlja, to nikada nije ovisilo od strana već nas samih”, naveo je Dodik.

Opširnije u videu ispod.

Uskoro ćemo objaviti njegovo obraćanje medijima u kojem je ponovo spominjao “referendum o statusu RS”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare