Dodik ponudio Crnoj Gori da sa RS potpišu sporazum o specijalnim vezama: Želim da uđu i u projekt Buk Bijela

Vijesti 27. feb 202414:35 0 komentara
RTRS

Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske rekao je danas nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandućem u Podgorici da je ponudio institucijama Crne Gore sporazum o specijalnim vezama, po uzoru na sporazum sa Srbijom.

“Republika Srpska po Dejtonskom sporazumu ima pravo na sporazum o specijalnim vezama sa susjedima, a Crna Gora je to nesumnjivo i zato sam ponudio sporazum institucijama Crne Gore po uzoru na ono što imamo sa Srbijom. Oni iz Sarajeva će galamiti na ovo”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Između ostalog, istaknuo je da podržava opredjeljenje Crne Gore ka EU, istakavši da je i Republika Srpska za taj put.

“Tu sam da podržim mir, stabilnost i razvoj Crne Gore. Tu sam da podržimo njeno opredjeljenje ka EU. Mi nudimo Crnoj Gori da se uključi u megaprojekat izgradnje hidroelektrane Buk Bijela”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da ukoliko ima nastojanja da se Crna Gora vrati u taj projekat, postoji spremnost da to prihvati, navodeći da struju niko neće proizvesti osim hidroelektrana, termoelektara, solarnih elektrana i vjetroparkova.

Dodao da taj projekat ne zadire i ne potapa vode u Crnoj Gori, već je želja da se nastavi u saradnji sa Srbijom koja je većinski vlasnik projekta.

Hidroelektrana Buk Bijela sporni je projekt jer je Milorad Dodik pokušao da ga realizira mimo institucija države BiH. Projekat je blokiran i vraćen u proceduru kroz državne institucije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!