Dodik: Pozivam vas da zapjevamo! Novinar: Koju pjesmu? Dodik: Nema te više Alija

Vijesti 15. okt 202110:36 > 10:47 14 komentara
Milorad Dodik
Milorad Dodik (N1/F.Z.)

"Nikome ne želim da fali dlaka s glave, ali želim da vratim ustavna prava RS", kazao je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka Predsjedništva sa saveznim ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaelom Linhartom.

Mislite li da ćete biti uhapšeni?

Ne mislim. BiH ima pravo na Savjet ministara i tri ministarstva. Doći će izbori, pa neće moći uspostaviti ovakav Savjet ministara jer ćemo taj zakon odbaciti. Sve ijedan pripadnik Srbin koji je odlučan, pozivamo Bošnjake i Hrvate koji su na području RS da uđu u strukture na nivou RS. A ko bi mene to mogao da uhapsi? Pošto sam ja dokazani kriminalac po vašem vokabularu, Al Kapone. Deset godina to pričate, sada kažete da sam poludio“, kazao je Dodik.

VEZANE VIJESTI

Ističe da ne želi da ikome “fali dlaka s glave”, ali da želi vratiti ustavna prava RS.

Nikome ne želim da fali dlaka s glave, ali želim da vratim ustavna prava RS. Ja nisam jutros na lijevu nogu ustao, to radim deset godina. Zakonom se ne može mijenjati Ustav, pošto Ustav nije promijenjen mi tražimo da se vratimo na Ustav. Niko neće u Doboju ili negdje na entitetskoj liniji spriječiti ijednog Bošnjaka da putuje u RS, komunicira, radi. Mislim da je “Dara prevršila mjeru” kao što se u narodu kaže“.

“Nema razloga za hapšenje, osjećam se tako relaksirano i pozivam vas u kabinet u ponedjeljak da zapjevamo pjesmu. Evo ovdje baš u Predsjedništvu”, ponovio je Dodik, a na pitanje novinara “Koju pjesmu?”, kazao je:

Nema te više Alija“.

Mi ćemo donijeti odluku da se poništava nametnuti bespravni zakon Ashdowna o zabrani raspolaganja državnom imovinom RS. Mi mislimo da je RS jedina nadležna za svoju imovinu, a ne Paddy Ashdown, pokojni koji je nestao s ovog svijeta što je dobro. Mi ćemo pomoći Hrvatima i Bošnjacima u RS da nastave u novoj strukturi, nikoga nećemo tjerati. Ukoliko neće, neka nastave u Federaciji. Mi imamo pravo na vojsku RS, Aneks 1b Ustava BiH to kaže“, dodaje Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare