Dodik: Srpski narod u Republici Srpskoj će biti izložen velikim pritiscima

Vijesti 19. maj 202409:18 3 komentara
Milorad Dodik (N1)

Srpski narod u Republici Srpskoj će biti izložen velikim pritiscima i nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.

– I to je nešto što ovo vrijeme i rezolucija o Srebrenici najbolje pokazuju, jer ona ima za cilj skrivenu diskvalifikaciju srpskog naroda, moralnu i svaku drugu – naglasio je Dodik.

Dodik je podsjetio da je tokom sedmice u Beogradu prisustvovao ručku s predsjendikom Srbije Aleksandrom Vučićem, patrijarhom Porfirijem i episkopima SPC, na kojem su razgovarali o situaciji u Republicu Srpskoj i Srbiji.

Dodao je da je boravio i u Budimpešti, gdje je razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom o nastavku saradnje i otvaranju novih projekata.

Podsjetimo, jučer je objavljen i finalni tekst rezolucije o Srebrenici u kojoj se ne spominje niti jedan narod kao počinitelj genocida što je demnantovalo Dodikove i Vučićeve porpagandne teze.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare