Dragičević dao podršku Memiću: “Nadam se da je Banjaluka sad na redu”

Vijesti 21. jul 202312:34 0 komentara
Foto: F.Z./N1

Danas je Sud BiH donio drugostepenu presudu u slučaju Memić gdje su Alisa Ramić i Hasan Dupovac osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od 2,5, odnosno 3 godine. Među onima koji su došli da daju podršku porodici Memić ispred Suda BiH je bio i Davor Dragičević.

Davor Dragićević je rekao kako je lijepo danas biti ovdje.

Mutap i Dupovac proglašeni krivim zbog prikrivanja dokaza u slučaju Memić

“Moram ponoviti, ja Davor Dragičević i grupa Pravda za Davida, mi smo ovdje podrška porodici Memić i Ifetiu Feragetu. Nisam lično zadodovljan jer želim da se podignu optužnice za ubistvo u slulaju Dženana Memića. Ako postoje organi ove zemlje, nadamo se da da će nam dati za djecu pravnu pobjedu. Ovo je fin iskorak za ljude, za sve nas, i iskreno se nadam da je Banjaluka na redu”, rekao je Dragičević koji godinama pokušava, kako on kaže, dokazati ubistvo svoga sina Davora za koje krivi policijske strukture entiteta RS-a.

Muriz Memić nakon presude: Ovo je zrnce pravde, ali ima je!

“Naravno da se nadam. Nadam se da je ovo vjetar u leđa nama protiv zločinaca iz RS-a i Dragana Lukača i da će se uhapsiti ubice. Meni lično nije bitna kakva će kazna biti bitno nam je da to vidimo i da ono što smo mi govorili da s epotvrdi kao istina. Mog su sina mučili i to je istina. Mogu oni s kriminalizacijom klevete raditi šta žele, ali ja ću ovo reći. Drago mi je zbog ovakvog sudskog epiloga”, rekao je Dragičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!