“Državljanka BiH traga za sedam članova porodice pod ruševinama”

Vijesti 08. feb 202319:44
N1

Potraga za mnogim ljudima koji su ostali pod ruševinama nakon razornih zemljotresa u Turskoj i Sriji još raste. Među njima je i bh. državljanin za kojim se traga u gradu Malatija. No, za njega još nema nikakvih informacija.

Nadira Beširević Ilgar, predsjednica Udruženja žena Bošnjakinja u Turskoj “Zambak”, kazala je kako je situacija teška i da je danas jedna od najtežih dana zbog kontinuiranog izvještavanja o broju žrtava.

“Zaista slike koje viđamo su užasne i zastrašujuće. Iako je veliki broj medicinskog osoblja i spasioca na tom području, to nije dovoljno jer je ogroman broj ljudi još uvijek zarobljen i bitna je svaka minuta da se što prije stigne do njih”, kazala je Beširević Ilgar u Dnevniku N1.

Istakla je kako je svakodnevno u kontaktu se desetinama žena iz BiH koje borave u područjima pogođenim zemljotresom i da je situacija jako teška. Podsjetila je da je jedna naša državljanka slomila nogu dok je bježala iz svog doma koji se rušio.

“Dobila sam podatak i da je jedna naša Bosanka primila vijest da joj je svekar izvučen mrtav ispod ruševna te da se još sedam članova njihove porodice nalazi ispod i ne zna im se stanje”, dodala je.

Za bh. državljana koji je pod ruševinama u gradu Matalija kazala je kako nemaju nikakvih novih informacija i da se ne zna u kakvom je stanju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar