Duraković, Čampara, Terzić u Danu uživo

Vijesti 06. maj 202413:26 0 komentara
N1 BiH

U prvom ovosedmičnom izdanju Dana uživo pratimo potragu za rudarom Asimom Šehanovićem kojeg je u petak zatrpala zemlja u rudniku Mramor kod Tuzle. Provjeravamo sigurnosnu situaciju u BiH u svjetlu sve većih tenzija, ali i napada na povratnike. Romi danas proslavljaju Đurđevdan. Posjetili smo ih u naselju Varda kod Kaknja i provjerili kako obilježavaju ovaj praznik. Saopštit ćemo vam i najvažnije vijesti iz regiona, ali i svijeta.

Još jedan napad na povratnike, ovaj put iz vatrenog oružja. Je li pucanj na povratničku porodicu u Gacku samo incidenet ili poruka Bošnjacima da nisu dobrodošli? Kako komentariše navode pojedinih medija iz Republike Srpske da su Bošnjaci na Vaskrs u Potočarima planirali incidente kako bi isprovocirali Srbe? Kako gleda na provokacije koje su mu upućene sa SNSD-ovog skupa u Srebrenici? Može li doći do smjene vlasti u ovoj opštini na predstojećim lokalnim izborima? Za Dan uživo govori Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske.

Jesu li državne institucije u blokadi? Hoće li se Trojka nastaviti politički dogovarati sa Moloradom Dodikom? Šta je sa reformskim zakonima i hoće li biti odblokiran EU put naše zemlje? O optužbama da je kao ministar unutrašnjih poslova FBiH davao određene poslove firmi Gordana Memije, osumnjičenog u slučaju “Crna kravata 2”, za Dan uživo govori Aljoša Čampara, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnik u Skupštini KS.

Bliži se datum glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koja dobija sve više sponszora. O tenzijama koje je prouzrokovala rezolucija te šta se može očekivati od sutrašnje sjednice Vijeća ministara, kako ocjenjuje rad Vlade FBiH u proteklih 100 dana te ostale aktuelne teme, komentariše novinar agencije Anadolija, Almir Terzić.

Budite s nama od 16:15. Kroz Dan uživo vas vodi Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!