Duraković: Zabrinjava ravnodušnost muslimanskog svijeta, posebno arapskog

Vijesti 12. maj 202113:50 > 21:38 3 komentara
N1

Akademik Esad Duraković komentarisao je izraelsko-palestinski sukob. Ističe da je Palestina svjetsko pitanje zbog toga što "ova epska palestinska tragedija traje predugo i cijeli svijet to posmatra suviše ravnodušno".

“Meni je poznato da u svijetu postoje organizirane snage koje imaju cilj da Izrael iz današnjih granica prošire na veći dio Bliskog Istoka i Palestince protjeraju, da džamiju Al Aqsa sruše i na njoj sagrade jevrejski hram itd”, kaže akademik.

To su ljudi, tvrdi, koji su izuzetno moćni, naročito na zapadu.

“To su ljudi koji to smatraju svojom religijskom obavezom i u tome je problem. Oni smatraju svojom misijom da tako djeluju na Bliskom Istoku, i da bi tako druge zemlje reagirale i da bi Izrael proizveo Armagedon, malitene smak svijeta, jer je Armagedon na Bliskom Istoku, po njihovom vjerovanju, uslov za dolazak Mejsije i spas preostalog dijela čovječanstva”, naglašava Duraković.

Radi se o ljudima koji su izuzetno moćni, dodaje, i koji su religijski fanatizirani, te to smatraju svojim ciljem.

“Zabrinjava me u svemu tome, činjenice da cijeli svijet posmatra to ravnodušno. Također me zabrinjava i ravnodušnost muslimanskog svijeta, posebno arapskog svijeta”, kaže Duraković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare