Džeko, Bogdan, Trifunović i drugi u kampanji za rodnu ravnopravnost

Vijesti 31. mar 202111:47 > 11:47 0 komentara
FES

Dan nakon predstavljanja publikacije Kritika toksične muškosti autora bh. novinara i urednika Nikole Vučića, Fondacija Friedrich Ebert u BiH podijelila je s javnošću kampanju u kojoj muškarci zagovaraju rodnu ravnopravnost.

Riječ je o kampanji koja ima za cilj podići svijest kod muškaraca da budu aktivni zagovaratelji društva ravnopravnih muškaraca i žena, u kojem će nasilje i toksična muškost biti neprihvatljivi. Kako navode iz Fondacije Friedrich Ebert, kampanja je nastavak na objavljenu publikaciju, koja je ponudila teorijski i naučni okvir za ovaj poduhvat.

“Zahvalni smo svima koji su pristali da stanu ‘rame uz rame’ s nama u ovoj važnoj inicijativi. FES BiH će nastaviti da radi na zagovaranju rodne ravnopravnosti, a vjerujemo da će Nikolina publikacija biti povod za puno novih progresivnih koraka”, rekla je naučna saradnica u Fondaciji Friedrich Ebert Merima Ejubović.

Kampanju su podržali bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac Edin Džeko, redatelj Haris Pašović, glumac Goran Bogdan, novinar Aleksandar Trifunović, aktivista Saša Gavrić i drugi.

‼ Kampanja „Muškarci za ravnopravnost“ ‼ ? Jučer smo objavili novu publikaciju “Kritika toksične muškosti – pregled…

Posted by Friedrich Ebert Stiftung Bosnien und Herzegowina on Wednesday, March 31, 2021

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!