Džemal Smajić: Danas su sve karte bile otvorene i niko nije imao manevarskog prostora

Vijesti 16. feb 202412:01 0 komentara
N1 BiH

Džemal Smajić delegat Stranke za BiH u Domu naroda Bosne i Hercegovine oglasio se zvaničnim saopćenjem u kojem navodi kako četiri opoziciona poslanika matirala antievropsku politiku.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“U jeku prepucavanja Trojke sa SNSD-om i HDZ-om oko zakona koji su uslov za otpočinjanje pregovora sa EU, i defanzivne pozicije u odnosu na Milorada Dodika i Dragana Čovića, odlučujući potez su povukla četiri opoziciona poslanika Doma naroda BiH: Smajić, Džaferović, Đonlagić i Softić i matirali antievropsku politiku”, navodi se u saopćenju.

Potom su dodali:

“Ovim potezom opozicija je izvela stvari na čistac, pokrenuvši inicijativu za hitnu sjednicu Doma naroda. Trojka nije imala izbora i Ademović se morao priključiti inicijativi i sazvati hitnu sjednicu. Zlatko Miletić je također podržao inicijativu što je pohvalno.

Danas su sve karte bile otvorene i niko nije imao manevarskog prostora. Ovim je opoziciona četvorka pokazala kako se vodi politika i da se može ka Evropi bez pristanka na ucjene. Da zakon nije usvojen, nakon današnje sjednice niko više ne bi mogao govoriti da je za evropski put, a da glasa protiv!”, kazao je delegat Stranke za BiH u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!