Efendić otkrio da li će prihvatiti ministarsku poziciju ili će ostati načelnik?

Vijesti 30. nov 202218:24 1 komentar
n1

Predsjednik stranke Za BiH Semir Efendić bio je gost u emsiji N1.

O jučerašnjem potpisu Osmorke i HDZ-a kazao je da je optimističan.

“Osjećam satisfaksicju što smo uspjeli doprinijeti da se u FBiH desi promjena” kazao je Efendić.

Šta je to posebno važno kada je budućnost u pitanju?

“Mi na lokalnom nivou smo navikli konkretno raditi. Nevjerovatno je da nema projekat povezivanja Sarajeva i Tuzle, osjećamo poniženje kada se vozimo tim putem.
Apsolutno je nepohodno da se počne graditi brza cesta prema Bihaću i Tuzli. U vremenu velike energetske krize, mi smo veoma bogata zemlja mogli bi zarađivati mnogo novaca za te projekte.
Razvoj turizma, proizvodnja hrane…” kazao je Efendić govoreći o budućnosti.

Efendić je kazao i da se ne nada da će se politički problemi lako rješavati.

Političke probleme nećemo brzo riješiti ali možemo mnogo raditi na popravljanju životnog standarda. Imamo veliki egzodus stanovništva. Odlazak ljudi se osjeti, naročito nedostatak građevinske radne snage. Kada prebacimo fokus sa političkih pitanja na ova imati ćemo napredak.” kazao je Efendić.

“Nisam u dobrim odnosima sa nekim liderima iz stranaka Osmorke, no važno je istaći da ovdje stvari vodi SDP i gospodin Nermin Nikšić. Većina je komuinikacije išla preko njega i on je neko ko bi mogao voditi novu Vladu FBiH. Mi smatramo da SDA nije do sada radila dobro i dobro će joj doći da odmori. Dogovor sa SDA ne znači ništa, nekada ni potpis ne znači ništa.” rekao  je Efendić.

O raspodjeli funkcija, tipujete li na dva ministarstva?

“Stranka Za BiH zajedno sa NES-om ima devet zastupnika i shodno tom rezultatu najviše bi nas zanimalo neko ministarstvo vezano za proizvodnju energije, industrija, turizam ili infrastruktura gdje bi mogli konkretno raditi”  dodao je.

Efendić je u razgovoru kazao i da najvjerojatnije neće prihvatiti nikakvu ulogu u ministarstvima te da će nastaviti rad kao načelnik Općine Novi Grad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare