Efendija se jedva spasio sa ženom i djetetom, na krovu bio i njegov komšiluk

Vijesti 04. okt 202414:34 0 komentara
Televizija5

Nekoliko bosanskohercegovačkih općina pogođeno je sinoć poplavama, a snimci sa terena potvrđuju da je najteže pogođeno područje Jablanice. Potresna fotografija potpuno poplavljene džamije u Donjoj Jablanici širi se internetom, a agencija Anadolija saznaje kako su se imam ove džamije, njegova porodica i komšije u posljednjim trenucima uspjeli spasiti od vode.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jablanica Ekrem ef. Hodžić rekao je novinaru Anadolije kako je džamija bila u poptunosti pod vodom. Iznad površine vode mogao se vidjeti samo vrh krova i munara.

Anadolija

Prema njegovim riječima, imam i njegova porodica u posljednjem momentu spasili su se od vode, jedno vrijeme bili su na krovu.

“Efendija se jedva izvukao sa ženom i djetetom. Na krovu je bio, i komšiluk njegov. Upravo sam se čuo s njima. Žena i dijete su tu u Jablanici, efendija je ostao dole da pomogne komšijama, jer sada se voda povukla, ostalo je kamenje”, rekao je Hodžić, dodavši kako su u komunikaciji sa ostalim džematima.

Anadolija

Zbog iznimno velikih oborina izlijevanja rijeka i odrona potpuno je prekinute prometna, te djelomično i telekomunikacijska infrastruktura na sjeveru Hercegovine, u Konjicu i Jablanici. Prema prvim nezvaničnim informacijama iz Civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine, pet je poginulih na poručju Jablanice, te značajan broj nestalih.

Anadolija

Osim na sjeveru Hercegovine, poplave su jutros i u srednjoj Bosni, na područjima Kiseljaka, Kreševa, Busovače, Fojnice, Vareša i Tarčina.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) saopštili su da je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jablanica-Mostar, te Jablanica-Prozor-Blidinje, Busovača-Kiseljak i Kiseljak-Kreševo zbog odrona zemlja, kamenja i bujice.

Sve vijesti u vezi poplava pratite UŽIVO

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!