Digitalni nomadi sada se mogu prijaviti da besplatno žive u BiH mjesec dana

Ekonomija 24. aug 202211:10 0 komentara
F.Z./N1

Digitalni nomadi, posebna kategorija radnika na daljinu, još uvijek su nepoznanica za naše prostore, ali mogu da donesu itekakve benefite za Bosnu i Hercegovinu. Privredna komora FBiH je u saradnji sa EU i Vladom Njemačke pokrenule projekat RECOOPER u okviru kojeg je raspisan javni poziv digitalnim nomadima da dođu i besplatno žive u BiH mjesec dana. Broj prijava ograničen je na pet osoba.

Planirano je da nomadi žive u BiH u periodu od  19. septembar do 17. oktobar 2022. godine. Nomadi bi živjeli u regiji Mostara. Zauzvrat, od njih će se tražiti da učestvuju u određenim aktivnostima i dijele njihova iskustva na njihovim platformama društvenih medija.

Šta mogu očekivati?

Putne troškove

Vaši putni troškovi za Hercegovinu će biti plaćeni do 300 eura i dobit ćete transfer od aerodroma do Mostara. Dok ste u Mostaru, vi i druga četiri digitalna nomada imat ćete pristup zajedničkom automobilu za prijevoz. Za ostale aktivnosti u kojima se očekuje učešće biće obezbjeđen poseban prevoz.

Smještaj
Za boravak ćete biti smješteni u apartmanu u Mostaru, a vikende ćete imati i na Blidinju i Konjicu, obližnjim mjestima, gdje ćete biti smješteni u hotelima.

Troškovi hrane
Vaši troškovi hrane će biti pokriveni. Doručak će biti osiguran u vašem smještaju svakog dana i dobit ćete vaučer koji ćete koristiti u odobrenim restoranima za svoje ostale obroke.

Coworking Space
Dobit ćete besplatan pristup poslu u Code Hub Mostar, najvećem coworking prostoru u regiji.

Ostale aktivnosti
Također ćete imati besplatan pristup brojnim aktivnostima kao što su rafting, ziplining i biciklističke ture.

Dva obavezna obilaska Mostara i Hercegovine

Cross Border Coworking konferencija na Jahorini

Obaveze nomada

Pet odabranih digitalnih nomada morat će objaviti najmanje tri različite objave na društvenim mrežama o svom iskustvu i napisati i objaviti jedan blog post o iskustvu na svojoj osobnoj web stranici uključujući najmanje 12 fotografija.

Od njih će se također očekivati ​​da sarađuju s drugim sponzoriranim digitalnim nomadima kako bi proizveli i objavili pet zajedničkih video postova o iskustvu.

Za digitalne nomade mogu se organizirati i medijski nastupi tokom njihovog mjeseca u Hercegovini.

Ko se može prijaviti?

– Da ste digitalni nomad

– Da ste dostupni za putovanje tokom navedenog perioda (19.09.-17.20.2022.)

– Da ste prisutni na najmanje tri različite društvene mreže

Detalje o prijavi pročitajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!