Njemački Lidl kreće s velikim promjenama: Izbacuje se nekoliko proizvoda, mijenja se i ponuda mesa i mlijeka

Ekonomija 21. sep 202309:37 1 komentar
N1

Kupci Lidla u Njemačkoj od listopada će se suočiti s promjenom. Diskont mijenja asortiman – i izbacuje nekoliko proizvoda iz asortimana.

Trgovac mješovitom robom iz Bad Wimpfena nipošto nije jedini. Konkurent Aldi ranije je najavio da više neće prodavati pojedine proizvode. Glavna stvar je dati primjer u smislu održivosti. Posebno su pogođeni proizvodi poput mlijeka, ali i mesa i kobasica, piše Fenix Magazin.

Također, vjerojatno u budućnosti više neće biti voća i povrća koje se doprema zrakoplovom u budućnosti, za što se tvrtka nada da će rezultirati manjim zagađenjem okoliša.

Lidl mijenja ponudu mesnih i mliječnih proizvoda

Lidl zauzima jasan stav o najavljenoj promjeni na proizvodima koja će se dogoditi od listopada.

Od listopada 2023. kupci Lidla će moći kupiti samo govedinu treće ili četvrte kategorije. Meso bi i dalje trebalo dolaziti iz Njemačke.

Promjena asortimana planirana i za 2024. godinu

Nešto kasnije dolazi i do promjene u asortimanu mlijeka: od početka 2024. godine moći ćete kupiti samo svježe mlijeko i mlijeko bez laktoze vlastitih robnih marki s tipovima proizvodnje 3 i 4. Tijekom godine trajno mlijeko, a time i cjelokupni asortiman konzumnog mlijeka, također će se prebaciti na višu razinu 3.

Konzumno mlijeko Lidl i dalje će dolaziti 100 posto iz Njemačke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare