Kusturica nije u helikopteru nadletio iznad Sarajeva na godišnjicu filma

Vijesti 02. feb 202114:00 > 16. apr 2021 13:25 9 komentara
Srna

Portal Iskra objavio je fotografije Emira Kusturice kako nadlijeće iznad Sarajeva u helikopteru. Fotografije su nastale u drugoj polovini 2020. godine, a početkom februara su ih objavili brojni mediji i agencije.

Nakon što su brojni domaći i regionalni mediji su izvijestili da je režiser Emir Kusturica obilježio 40 godina od premijere filma “Sjećaš li se Dolly Bell?” tako što je helikopterom preletio iznad Sarajeva. Takvo nešto se nije desilo, i te tvrdnje smo uklonili iz prvobitno objavljenog teksta.

Naime, u članku koji smo objavili 2. februara 2021. godine, na godišnjicu premijernog prikazivanja filma “Sjećaš li se Dolly Bell?” režisera Emira Kusturice, naveli smo da je tog dana Kusturica nadletio Sarajevo što nije tačno.

Pogledajte fotografije

Posted by N1 Bosna i Hercegovina on Tuesday, February 2, 2021

Kroz prozor helikoptera se jasno vide dijelovi centra Sarajeva, između ostalih, prepoznatljiva žuta zgrada hotela Holiday, te zgrada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. U tekstu nije navedena informacija o tome kada su fotografije portala Iskra nastale,

Zoran Šaponjić, urednik portala Iskra, potvrdio je da je riječ o autorskim fotografijama ove stranice, koje su nastale prošle godine, u 8. ili 9. mjesecu, a ne u februaru 2020. kako smo to objavili.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare