Evropski pokret u BiH uručio priznanja za Pomozi.ba i GSS

Vijesti 08. apr 202315:46 0 komentara
FENA: Amer Kajmović

Evropski pokret u BiH uručio je danas u Sarajevu ordene i plakete Udruženju Pomozi.ba i Gorskoj službi spašavanja FBiH za pomoć koju su pružili stanovništvu Turske i Sirije nakon katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili tu regiju.

Predsjednik Evropskog pokreta Predrag Praštalo izjavio je da su stradanja i razaranja u zemljotresima bila ogromna, ali da je BiH zahvaljujući Udruženju Pomozi.ba i Gorskoj službi spašavanja pokazala da je pravi partner i prijatelj narodima Turske i Sirije.

“Pokazali smo da se, i pored svojih problema, nismo dvoumili kada je trebalo pomoći unesrećenim zemljama koje su imale desetine hiljada žrtava u toj katastrofi”,  dodao je Praštalo.

Maja Arslanagić iz humanitarne organizacije Pomozi.ba zahvalila je na priznanju i istakla da će im ono biti podstrek da rade još više i bolje.

Senad Kovačević iz GSS-a rekao je da im je čast ali i da su iznenađeni da ih se neko sjetio kod dodjele priznanja, te poručio da će truditi da i dalje rade što znanju najbolje i spašavaju ljudske živote.

Dodjelu priznanja podržala je Vlada Federacije BiH a zajedno s Praštalom uručili su ih federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i sekretar Ambasade Turske u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!