FOTO Ekipa N1 u selima Gojevići i Bakovići nadomak Fojnice: Urušeni putevi i mostovi, nemjerljiva šteta

Vijesti 04. okt 202417:21 > 18:21 0 komentara
N1/F.Z.

Stanovnici naselja Bakovići nadomak Fojnice, u koje je stigla naša ekipa netom nakon što je policija dozvolila prolaz putnim pravcem koji vodi do tog područja, zbrajaju štetu nastalu u strašnim poplavama koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine. Kako javlja naša reporterka s lica mjesta Melika Balihodžić, s obzirom na prizore koje su zatekli, u tom mjestu vlada poptuna katastrofa.

Most do Ustanove za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu – Bakovići, u kojem se nalazi veliki broj štićenika je urušen, a naporima nadležnih službi i spasilačkih ekipa dostavljene su im hrana i voda.

U naselju se nalazi i Pilana Bakovići, koja je u potpunosti uništena, a kako javlja reporterka N1, koja je imala priliku da razgovara s lokalnim stanovništvom, ljudi do srži uznemireni i nisu u stanju stati pred kamere. Tokom noći, kada ih je zadesila ova katastrofa, budili su jedni druge kako bi pronašli spas.

N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.

Darko Cvjetković, mještanin, koji je stao pred kamere, rekao je za N1 da je lokalno stanovništvo bez električne energije i da su telefonske linije prekinute. Uništeni su mostovi i putevi za sela, stanovništvo nije u mogućnosti ići na posao, a bez električne energije očekuju da će biti najmanje 2-3 dana.

Na svu sreću, ljudskih žrtava u Bakovićima nije bilo, dok je u susjednom naselju Gojevići stradala jedna osoba, potvrdi oje Cvjetković.

Kako javlja reporterka N1, ogroman dio puta ka ovom naselju je urušen, dok je ostatak prekriven blatom i vodom, te se savjetuje svim onima koji moraju prolaziti ovim putnim pravcem da budu na oprezu.

Ono što su građani primijetili, jeste da se nivo rijeke Fojnice značajno smanio tokom dana i da se voda polako povlači u korito.

U nastavku možete pogledati i galeriju fotografija sela Gojevići kod Fojnice.

F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1

Kako bi se pomoglo unesrećenim u poplavama, organizacija Pomozi.ba otvorila je humanitarni broj. Tako pozivom na 17039 donirate 2 KM.

Sve informacije pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!