(FOTO/VIDEO) Marošević o osnivanju HDS-a: Nije nam cilj da se borimo ni protiv koga, pa ni protiv HDZ-a

Vijesti 11. feb 202415:17 0 komentara

Načelnik Vareša Zdravko Marošević nedavno je napustio HDZ BiH, ali sada je član nove partije Hrvatski demokratski savez. Naime, danas je u Žepču svečano osnivanje pomenute stranke.

Marošević je u izjavi za medije kazao kako nova partija će donijeti osvježenje na političku scenu.

“Utemljuje se stranka, da li će u Varešu biti vidjet ćemo. Sve što planiramo ne može da ide bez pripreme. Želimo jedno osvježenje na političkoj sceni. To je moja želja i zato učestvujem u Hrvatskom demokratskom savezu. Trebamo okupljati  nove snage. Unosimo razumijevanje, svako ima pravo da kaže, misli, kritikuje. Ali opet zajedno graditi bolju BiH. Želimo neko osvježenje na političkoj sceni. Veliki broj mladih ljudi je danas ovdje“, kazao je.

N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH

Potom je dodao:

“Imat će nas za partnera, saveznika. Borit ćemo se da ovu državu dovedemo u jedan evropski standard. Zvanično taj standard žele, ali očito da mnogi ne žele taj standard. Rađaju se nove snage. Niti demokratije ni savezništva. Mi želimo savezništvo sa običnim građanima, sa ljudima poslovnim, sa intelektualcima. Želimo bolju državu. Nije nam cilj da se borimo ni protiv koga, pa ni protiv HDZ-a. Mislim da je sazrilo vrijeme da se nešto mijenja. Svojim iskustvom ćemo ovo prenijeti na mlađe. Želimo izbaciti korupciju i mito. Želimo raditi za opću javnost i opće dobro”, zaključio je Marošević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!