FUCZ: Spasilački timovi nastavili potragu za stradalim, nastavljeno probijanje nanosa na putevima

Vijesti 11. okt 202412:19 0 komentara
F.Z./N1

I danas su od ranih jutarnjih sati specijalistički spasilački timovi nastavili potragu za stradalim na području općine Jablanica.

“Nastavljeno je probijanje nanosa na putevima. Uspostavljena je putna komunikacija za Doljane. Nastavljeni su radovi na otklanjanju kvarova na vodovodnoj i elektro te telefonskoj mreži. Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine”, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Na terenu su domaći spasilački timovi kao i timovi iz susjednih država. Pored njih angažiran je veći broj volontera koji pomažu u dostavi hrane, lijekova i saniranju nastalih šteta na ugroženim području. Putne komunikacije na području općine Jablanica sa pojedinim naseljenim mjestima su u prekidu kao i sa susjednim općinama, radi se na čišćenju puteva.

Opskrba električnom energijom pojedinih područja općine još su u prekidu, radi se na otklanjanju kvarova.

Na području općine Konjic konstantno se radi na pronalasku i zbrinjavanju ugroženog stanovništva. Gradski stožer Grada Konjica kontinuirano rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženim područjima grada Konjica pogođenih prirodnom nesrećom. Angažirani su svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja. PVP Konjic konstantno vrši odvoz i distribuciju pitke vode na područjima pogođenih prirodnom nesrećom.

U toku noći došao je konvoj kontejnera i generatora iz Turkiye za pomoć ugroženim područjima od prirodne nesreće.

Situacija u Drežnici na području Mostara je stabilna. Put prema Divi Grabovici očišćen i prohodan. Opskrba strujom i vodom uredna. Po preporuci iz JP Vodovod vodu za piće je potrebno prokuhati prije konzumacije. Ekipe su još uvijek na terenu. Vode i hrane ima dovoljno.

Stanje u općinama Kiseljak, Fojnica i Kreševo je nepromijenjeno, te se i dalje vrši raščiščavanje i sanacija terena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!