Gradonačelnik Goražda za N1 o novoj Vladi BPK: Dolaze mladi ljudi

Vijesti 17. okt 202215:17 0 komentara
N1

Ernest Imamović, gradonačenik Goražda za N1 je govorio o uspostavi nove vlade Bosansko-podrinjskog kantona. U novoj skupštinskoj većini sudjelovat će i stranka kojoj Imamović pripada.

Imamović za N1 pozdravlja formiranje vlasti u BPK iako rezultati svi nisu poznati,  što je prema Imamoviću bitno je da je poslana poruka da se može kada se hoće a to je s ciljem da se pokrenu reforme. Također, Imamović navodi na čemu će on kao gradonačelnik Goražda insistirati.

“Zakon o pripadnosti javnih prihoda koji je ranije usvojen bio 70 naprema 30. Naš prijedlog će biti 30/30 kao i nekih drugih presuda Ustavnog suda koje treba primijeniti i porez na imovinu koji stoji neiskorišten da sve što nije izdato da se oporezuje”, naveo je Imamović.

Za Imamovića je izuzetno bitno što su potpisnice nove skupštinske većine u BPK Goražde mladi ljudi, što je pokazatelj da mladi ljudi dolaze.

Podsjećamo, BPK je prvi u BiH dobio skupštinsku većinu iako svi glasovi još nisu prebrojani. Tako je sedam političkih subjekata stavilo potpise na sporazum o novoj većini u Skupštini BPK. Novu većinu činit će NiP, Novi početak, SDP, Stranka za BiH, SBB, Nova politička inicijativa, Nezavisna građanska lista i BH demokrati.

Iz Naroda i pravde Goražde su za N1 kazali da će biti intenzivirana saradnja sa Gradom Goražde na čijem je čelu Imamović pogotovo kako bi Grad heroj kako ga zovu dobio bolje vodosnabdjevanje, gradsku tržnicu i bolji odvoz smeća odnosno novu deponiju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!