“Hod časti” u Banjaluci, u prvim redovima članovi porodica sa slikama stradalih

Vijesti 09. jan 202312:08 2 komentara
N1

U Banjaluci je upriličen defile nazvan "Hod časti" koji je krenuo od Gradske uprave prema Parku „Petar Kočić“, a povodom proslave 9. januara - Dana Republike Srpske, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

U prvim redovima su članovi porodica koji nose slike nastradalih u prethodnom ratu. Ovaj način obilježavanja 9. januara po prvi put se održava u Banjaluci, na čijim ulicama ove godine nije centralna parada.

“Sa slikama u rukama svojih najmilijih biće porodice u prvim redovima defilea. Pozivam sve Banjalučane da se ovim hodom poklonimo onima koji su dali živote za Republiku Srpsku. Nije važno hoće li taj dan biti kiše, ili neće…”, naveo je gradonačelnik Banjaluke najavljujući ovakvo obilježavanje.

Stanivuković je ranije poručio, da mu je drago što po prvi put centralna proslava nije u Banjaluci, jer će to omogućiti da tokom ceremonije učestvuju porodice onih koji su nastradali tokom rata.

U defileu učestvuju i demobilisani borci, ratni-vojni invalidi, članovi Udruženja amputiraca –UDAS, te ostala boračka udruženja koja djeluju na području grada, kao i brojni sportski kolektivi, kulturno-umjetnička društva, pripadnici Komunalne policije, Gradske civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice.

Nakon toga je planiran kulturno-umjetnički program i nastup Danice Crnogorčević na lokaciji između Parka „Petar Kočić“ i Trga Krajine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare