Igor Crnadak, Adnan Delić, Stefan Blagić i Marko Divković u Danu uživo

Vijesti 22. maj 202412:26 0 komentara
N1

U „Danu uživo“ pratimo sjednicu NSRS, izvještavamo sa ročišta Miloradu Dodiku u Sudu BiH, uživo smo na Sarajevo business forumu, ali i na Svjetskom kongresu i Festivalu medijskih inovacija u organizaciji Međunarodnog instituta za štampu koji danas počinje u Sarajevu.

Rezolucija o Srebrenici, optužbe vladajućih da je opozicija kriva što se na oktobarske izbore ide po Schmidtovom zakonu, entitetski zakon o „agentima stranog uticaja“, unitarstranački izbori u stranci čiji je potpredsjednik – teme su o kojima razgovaramo sa šefom Kluba poslanika PDP-a u NSRS, Igorom Crnatkom.

Vlada FBiH nedavno je obilježila godinu dana rada. Ima li razloga za slavlje, šta su rezultati ministarstva na čijem je čelu, kada će biti na snazi izmjene Zakona o radu, potom Zakon o socijalnim uslugama, Porodični fond i brojne druge najavljene novosti – pitamo Adnana Delića, federalnog ministra za rad i socijalnu politiku.

Prijedlog zakona koji definiše ko su “agenti stranog uticaja” na dnevnom je redu današnje sjednice Narodne skupštine RS. Predstavnici udruženja “Restart Srpska” ispred Narodne skupštine Republike Srpske donijeli su mrtvački sanduk i održali “opelo demorkatiji” i sahranu, što je njihova reakcija na očekivano usvajanje ovog zakona. Stefan Blagić iz organizacije „Restart Srpska“ naš je gost danas tim povodom.

U komentaru aktuelnih tema sa nama danas iz Tuzle predsjednik Udruženja „BH novinari“, Marko Divković. Govorimo o političkim i društvenim dešavanjima u BiH, ali i o tome šta se u BiH mijenja nakon što se sutra Generalna skupština UN-a očituje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!