Inspektori SPS pretresli stambene objekte na Ilidži: Nezakonito izdavani preko Sirijca, pronađeno 50 migranata

Vijesti 12. sep 202416:09 0 komentara
SPS

Inspektori Službe za poslove sa strancima su na području opštine Ilidža, u naselju Pejton, ulica Bosanskih gazija, izvršili kontrolu stambenih objekata koji su nezakonito korišteni za smještaj migranata.

Ovom prilikom pronađeno je ukupno 50 migranata koji su nezakonito koristili navedene objekte, nakon čega su u skladu sa procedurama prebačeni u Privremeno prihvatne centre Blažuj i Ušivak, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Takođe, ovom prilikom, pripadnici Službe zaposlove sa strancima su izrekli mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu za sirijskog državljanina, inicijala A.S, koji se dovodi u vezu sa organizacijom nezakonitog smještaja migranata i kršenjem propisa iz oblasti Zakona o strancima.

SPS

Osim migranata, u prostorijama koje su bile predmet kontrole, pronađena je veća količina putnih isprava i drugih dokumenata koji će, u skladu sa zakonskim procedurama, biti proslijeđeni nadležnim organima na dalje postupanje.

SPS

Služba za poslove sa strancima će i dalje dosljedno sprovoditi mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi spriječila nelegalnu upotrebu stambenih objekata za smještaj migranata, doprinoseći time unapređenju bezbjednosti na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!